Yhteisöllisen rakentamisen momentum on nyt

Kotikatu365 on synonyymi hyvinvointia tukevalle yhteisölliselle asumiselle, joka on juuri nyt ajankohtainen asia kunnissa ja hyvinvointialueilla. 1.1.2023 tuli voimaan uudistettu laki kotiin annettavista palveluista ja asumispalveluista, jonka myötä ns. tavallinen palveluasuminen täydentyy yhteisöllisellä asumisella.

2020-luvun kestävästi toteutettu yhteisöllinen asuminen ei tarkoita ikäihmisten eristämistä yksittäisiin palvelutaloihin, vaan eri elämänvaiheissa olevien ihmisten normaalia asumista samassa kaupunkikorttelissa, erilaisten palveluiden ja yhteiskäyttötilojen yhdistämänä. Eri-ikäiset asukkaat kohtaavat luontevasti yhteistiloissa ja arkea ja hyvinvointia tukevat palvelut ovat helposti saatavissa digitaalisesti.

Kotikatu365 yhdistää kodit, asukkaiden yhteistilat ja lähipalvelut sekä puolijulkiset tilat – kuten päiväkodit ja hoivakodit – toimivaksi kokonaisuudeksi, joka tuottaa hyvinvointia eri-ikäisille asukkaille: se tuo helpotusta lapsiperheen ruuhkavuosiin ja mahdollistaa ikäihmisille pärjäämisen pidempään omassa kodissaan. Kestävästi toteutettu yhteisöllinen asuminen tukee erinomaisesti myös kuntien ja hyvinvointialueiden tavoitteita.

Kehittämämme kolmen sukupolven Kotikatu365-asumiskonsepti vastaa erinomaisesti kestävän yhteisöllisen asumisen tarpeeseen. Kotikatu 365 Oy kuuluu kotimaiseen terveydenhuollon COR Group -konserniin ja olemme rakennusalalla uudenlainen toimija, jonka lähtökohtana rakentamisessa on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Toteutamme Kotikatu365-konseptin mukaista yhteisöllistä asumista rakentamalla kampusmaisia asuin- ja palvelukortteleita, joissa asuntojen hallintamuodot vaihtelevat ja puolijulkiset tilat täydentävät palvelurakennetta. Sitoudumme myös toimimaan pitkäjänteisesti valmiin korttelin palveluoperaattorina.

Uudet hyvinvointialueet ovat nyt akuutin kysymyksen edessä: miten vastata kasvaviin yhteisöllisen asumisen tarpeisiin? Olemme mielellämme mukana ratkaisemassa tätä haastetta mallilla, joka on jo osoittanut toimivuutensa käytännössä. Lue lisää asukkaiden kokemuksista ja asukastutkimuksen tuloksista Kotikatu365-korttelissa Oulun Lipporannassa.

Haluatko lisätietoa? Toimitusjohtaja Pekka Ronkainen kertoo mielellään lisää Kotikatu365-kortteleista sekä yhteistyöstä eri kaupunkien kanssa.

Pekka Ronkainen
Toimitusjohtaja
050 380 0050
pekka.ronkainen@kotikatu365.fi

Aiheeseen liittyviä ajankohtaisia artikkeleja

Kotikatu365 on moderni kyläyhteisö kaupungissa

Kotikatu365 on uusi kaupunkiasumisen malli, joka tarjoaa kohtuuhintaista kaupunkiasumista modernisti yhteisöllisellä ja kestävällä tavalla. Kotikatu365-korttelissa on paljon erilaisia tiloja, missä naapurit voivat tavata toisiaan vaikkapa harrastusten merkeissä tai viettääkseen aikaa yhdessä. Poikkeuksellisen laajoissa, satojen neliöiden yhteistiloissa on monipuoliset toiminnot.

 

LUE KOKO ARTIKKELI

Kolmen sukupolven kaupunkilaisten hyvinvointia palvelukorttelissa

Kotikatu365-asumiskonseptin tavoitteena on tarjota hyvinvointia, helppoa arkea ja aktiivista kaupunkielämää kaikille asukkaille vauvasta vaariin. Kotikatu365 Lipporannassa toteutetun kyselyn mukaan tavoite toteutuukin erinomaisesti asukkaiden päivittäisessä elämässä.

 

LUE KOKO ARTIKKELI

Takaisin
ylös