Kolmen sukupolven kaupunkilaisten hyvinvointia palvelukorttelissa

Kotikatu365-asumiskonseptin tavoitteena on tarjota hyvinvointia, helppoa arkea ja aktiivista kaupunkielämää kaikille asukkaille vauvasta vaariin. Kotikatu365 Lipporannassa toteutetun kyselyn mukaan tavoite toteutuukin erinomaisesti asukkaiden päivittäisessä elämässä.

Tutkimustalo Feelbackin tekemä tutkimus osoittaa, että Kotikatu365-konsepti on tuonut asukkaille elämänlaatua parantavia hyötyjä. Lähes 80 prosentilla vastaajista arki on helpottunut ja yli 70 prosentilla hyvinvointi on parantunut mm. vapaa-ajan aktiivisuuden ja liikunnan lisääntymisen myötä.

Arjen sujuvuus korostuu erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä, jotka hyödyntävät palveluita eläessään keskellä ruuhkavuosia. Vapaa-ajan aktiviteetit ja yksinolon vähentyminen korostuvat puolestaan naisilla ja iäkkäämmillä vastaajilla, jotka ovat löytäneet uudenlaisesta asuinyhteisöstä kaipaamaansa seuraa ja mukavaa yhdessä tekemistä.

Yhteistilat ahkerassa käytössä

Jopa 2/3 kyselyyn vastanneista lipporantalaisista käyttää asukkaiden yhteistiloja päivittäin tai viikoittain. Tärkeimmiksi yhteistiloiksi kyselyssä nousivat kuntosali, juhla/kokoustila sekä vierashuone, johon asukas voi majoittaa vieraansa. Yhteistiloihin kuuluu lisäksi lobby, saunaosasto, yhteinen olohuone lehtineen ja tv-kanavineen, etätyötilat ja lasten leikkihuone.

Konseptiin kuuluu myös aulapalvelu ja erilaisia arkea helpottavia palveluita. Palvelut ja tilat varataan digitaalisen Kotikatu365-palveluportaalin kautta. Kyselyssä henkilökohtainen aulapalvelu saa asukkailta parhaan arvosanan kaikista alueen palveluista (keskiarvo 4,57 asteikolla 1-5), myös digitaalinen palveluportaali arvioidaan korkealle.

”Kyselyn tulokset vahvistavat, että konseptin päätavoitteet toteutuvat käytännössä. Sujuva arki ja ihmisten hyvinvointi ovat olennaisia arvoja jokapäiväisessä elämässä ja tutkimus osoittaa, että niihin voidaan aidosti vaikuttaa tuomalla tarvittavat palvelut helposti asukkaiden saataville”, linjaa Kotikatu 365 Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ronkainen.

kesäkuu 21, 2023  -
Takaisin
ylös