Oulun suistokaupunginosa kehittyy nopeasti

Oulussa kehitetään aktiivisesti kaupungin keskustaa ja samalla katse on suunnattu myös veteen eli suistoalueeseen, joka on ainutlaatuinen osa kaupunkia. Oulujokisuisto on merkittävä solmukohta niin maisemallisesti kuin kulttuurihistoriallisestikin ja samalla luonnonympäristöltään monimuotoinen kokonaisuus.

Suistokaupunkivisio keskittyy Oulujoen keskeiselle suistoalueelle eli Koskikeskuksen, Hartaanselän ja Rommakonselän alueelle saarineen ja rantoineen. Sen tavoitteena on tiivistää kaupunkirakennetta suiston rannoilla, lisätä asukasmäärää sekä monipuolistaa rantojen käyttöä. Ajatuksena on, että rannat ovat avoimia kaikille ja ne tarjoavat kaupunkilaisille oleskelupaikkoja ja palveluja veden äärellä.

Lipporanta ja Hartaanselänranta tuovat lisää elämää ja palveluja suistolle

Hartaanselän äärelle rakentuva Lipporannan asuinalue on kasvava osa suistokaupunkia. Kotikatu365 Lipporanta, jonka ensimmäinen rakennusvaihe on valmiina, on tuonut oululaisten ulottuville aivan uuden kaupunkiasumisen mallin. Kotikatu365-asuminen tarjoaa arjen luksusta, johon kuuluu erilaisia palveluja ja mahdollisuuksia aktiiviseen, hyvinvoivaan elämään. Jo runsaat 300 asukasta vauvasta vaariin hyödyntää lähipalveluja. Tuoreen asukastutkimuksen mukaan lipporantalaiset ovat hyvin tyytyväisiä asuinalueeseen ja sen tarjontaan.

Kaikkiaan Kotikatu365 Lipporantaan on suunniteltu rakennettavaksi lähes 600 kaupunkikotia. Kakkosvaiheessa alueen maamerkiksi nousee 14-kerroksinen tornitalo, As Oy Lipporannan Lohi upeine näköaloineen Hartaanselälle ja merelle päin.

Hartaanselän ympäristössä järjestetään valtakunnalliset asuntomessut vuonna 2025. Hartaanselänrannan alueelle suunnitellaan monipuolista asuinaluetta palveluineen sekä kaupunkimaisia ranta-alueita. Viime vuonna järjestetyn ideakilpailun voittajaehdotuksen mukaan Lipporannan ja Hartaanselän välillä sijaitsevan vanhan kaupunginvarikon alue tulee palvelemaan niin alueen asukkaita kuin muitakin kaupunkilaisia: sinne on suunnitteilla mm. työtiloja yrittäjille, ravintola- ja liiketiloja sekä kulttuuripainotteista tilaa ja toimintaa.

Kaiken kaikkiaan Hartaanselän ympäristöön rakentuvat asuin- ja virkistysalueet tuovat alueelle lisää ihmisiä ja monenlaisia palveluja eli mahdollistavat asukkaille monipuolisen ja aktiivisen kaupunkielämän sekä laajat ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet jokisuiston kauniissa maisemissa.

helmikuu 6, 2020  -
Takaisin
ylös