Kotikatu365 Lipporannan yhteistilojen sisustus luo elämyksiä

Oulun Lipporannan asuinalueen Kotikatu365-yhteistilojen upean ja viihtyisän sisustuksen on suunnitellut designer Jaana Ekman Visionary Design Partnersilta. Hän sanoo tavoitteenaan olleen, että tilat luovat tunteen mukavasta huippuhotellista.

Laatuhotellien sisustuksessa olennaista Ekmanin mielestä on, että se tarjoaa asiakkaille elämyksiä.

”Samaan pyrin, kun suunnittelin Lipporannan yhteistiloja. Halusin tilojen luovan elämyksiä kaikille aisteille ja tarjoavan hienoja kokemuksia”, hän kuvailee.

Helsingissä työskentelevä Jaana Ekman on erikoistunut etenkin hotellien ja ravintoloiden sisustuksen suunnitteluun. Ekmanin töitä on runsaasti ympäri Suomea.

Poikkeuksellinen projekti

Lipporanta oli Ekmanille varsin poikkeuksellinen projekti. Hän myöntää aluksi epäröineensä ryhtymistä koko hankkeeseen, mutta huomasi nopeasti ajatustensa sopivan hyvin yhteen Lipporannan rakennuttajan ja arkkitehdin kanssa.

”Meidän yhteistyömme sujui koko ajan aivan erinomaisesti”, hän kiittelee.

Yhteistilojen sisustussuunnitteluun Jaana Ekman sai vapaat kädet. Tätä vapautta hän myös käytti ja teki paljon rohkeita ratkaisuja.

”En jarrutellut yhtään”, hän naurahtaa.

Elämyksellisyyden lisäksi suunnittelussa toki painoivat muutkin tekijät. Ekman kertoo, että hän halusi luoda tiloihin harmonisen värimaailman sekä tavoittaa klassisen ja aikaa kestävän, mutta samalla nykyaikaisen yleisilmeen.

”Sisustus ei saa olla hetken lapsi”, hän toteaa.

Likimain kaikki yhteistilojen kalusteet ovat Jaana Ekmanin varta vasten Lipporantaa varten suunnittelemia ja puuseppien valmistamia. Kaikissa materiaaleissa hän kertoo pyrkineensä paitsi silmää miellyttäviin myös kulutusta kestäviin ratkaisuihin.

Kiittävää palautetta

Suunnittelija itse on lopputulokseen tyytyväinen. Jaana Ekman on myös saanut paljon kiittävää palautetta lipporantalaisilta.

”Asukkaat ovat ylpeitä ja iloisia yhteistiloistaan”, hän kertoo.

Ylpeyteen on myös aihetta. Jaana Ekman arvioi, että Suomessa tuskin missään taloyhtiössä on yhtä laadukkaita ja laajoja asukkaiden yhteistiloja. Lipporannassa yhteistiloja on noin 500 neliömetrin edestä. Niihin sisältyvät muun muassa olohuone, vierashuone, kokous- ja juhlatilat, kuntosali, saunatilat sekä omat tilansa lapsille ja nuorille.

 

heinäkuu 14, 2019  -
Takaisin
ylös