English

heinäkuu 23, 2018

Kuusamon keskustaan Kotikatu365-asuinalue


Health City Finland Oy rakennuttaa uudenlaisen asumis- ja palvelukorttelin Kuusamon Kirkonseudun asemakaava-alueelle Torankijärven rannalle. Yhtiön suunnitelman mukaan Hotkunrannassa toteutuu sen kehittämä Kotikatu365-konsepti: oman kodin lisäksi asukkaiden käyttöön tulee yhteistiloja ja yhteiskäyttövälineitä, arkea ja hyvinvointia tukevia lähipalveluja sekä mahdollisuuksia mielekkääseen yhdessäoloon naapurien kanssa.

Health City Finland Oy on ostanut Koillismaan Osuuskaupalta alueella sijaitsevat Hotelli Kuusamon kiinteistöt. Alustavan suunnitelman mukaan yhtiö rakennuttaa Hotkun tontille jopa viisi viisikerroksista asuintaloa, joihin tulee 150-200 modernia kotia. Osa nykyisistä rakennuksista saneerataan ja niihin sijoittuu jatkossa liiketiloja. Alueelle tulee myös liikuntapainotteinen päiväkoti lapsiperheille sekä asumispalveluyksikkö ikääntyneille. Nykyinen kotamainen ravintolarakennus säilytetään.

Koillismaan Osuuskauppa jatkaa alueella yhteistyökumppanina ja osakkaana perustettavassa kiinteistöyhtiöissä. Myös nykyisten liiketilojen vuokralaiset voivat halutessaan jatkaa toimintaansa alueella.

”Hotellisiipien saneeraus alkaa mahdollisimman pian ja ensimmäistä kerrostaloa ryhdytään rakentamaan vielä tänä syksynä. Tulemme investoimaan kaikkiaan noin 40 miljoonaa euroa tähän hankkeeseen, joka toteutusvaiheessa työllistää kymmeniä henkiöitä Kuusamossa”, kertoo Health City Finlandin toimitusjohtaja Jari-Pekka Kelhä.

Ensimmäisen kerrostalon arvioidaan valmistuvan Hotkunrantaan vuoden 2020 alkupuolella. Koillismaan Osuuskaupan kanssa solmitun yhteistyösopimuksen perusteella alueelta asunnon ostavat voivat saada S-bonusta asuntoon liittyvistä palveluista.

 Kotikatu365-palvelukokonaisuus täsmentyy

Kotikatu365-konsepti on suunnattu kaiken ikäisille, erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Siihen kuuluu oman kodin lisäksi asukkaiden yhteistiloja: esimerkiksi oma kuntosali, saunaosasto, yhteinen olohuone lehtineen ja tv-kanavineen, it-työpisteet ja lasten leikki- ja pelihuoneet. Samoin kokous- ja juhlatila sekä vierashuone, jotka ovat varattavissa myös asukkaiden omaan käyttöön. Lisäksi konseptiin kuuluvat asukkaiden yhteiskäyttöiset välineet, kuten polkupyörät ja työkalut. Palvelut ja tilat varataan alueen oman digitaalisen palveluportaalin avulla. Konsepti skaalautuu aina kohteen mukaan ja sitä kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa.

”Kotikatu365 Hotkunrannan tila- ja palvelukokonaisuuden laajuus täsmentyy, kun pääsemme konkreettiseen rakennus- ja markkinointivaiheeseen. Pyrimme luomaan kokonaisuuden, joka vastaa paikallisten asukkaiden tarpeisiin. Kaikkien Kotikatu365-kohteidemme tavoitteena on luoda puitteet hyvinvoivalle, aktiiviselle elämälle ja mukavalle yhdessäololle naapureiden kanssa”, Kelhä linjaa.