Paluumuuttaja löysi kodin Lipporannasta

Kalevassa julkaistiin 22.2.2023 artikkeli Lipporannassa asuvasta Annakaisa Vääräniemestä. Oulusta kotoisin oleva Vääräniemi muutti Lipporantaan Helsingin vuosien ja maailmalla matkustamisen jälkeen.

Maailma houkutteli

Kalevan jutussa kerrotaan, kuinka Oulusta kotoisin oleva Vääräniemi jätti Oulun taakseen lukion jälkeen suunnaten ensin media-alan opintojen pariin Jyväskylään. Opintojen jälkeen työelämä vei mennessään ja ensimmäisen reppureissun jälkeen myös matkustelu.

Läheisen yllättävä menehtyminen sai Vääräniemen pohtimaan, kuinka haaveita tulisi toteuttaa nyt. Hän päätyi ottamaan opintovapaata ja kiersi maailmaa opiskellen samalla etänä. Opintovapaan aikana kierretyistä 20 maasta sydämen vei Japani, jonne piti palata uudelleen vuorotteluvapaan ajaksi. Kalevan jutussa kerrotaan, että Vääräniemen ihastui niin japanilaiseen kulttuuriin, japanilaisiin, paikalliseen ruokaan kuin vihreään teehen.

Yhteisöllinen asuminen viehättää

Vuonna 2020 Japanin matkaltaan Helsingin kotiinsa palattuaan Vääräniemi alkoi miettiä uutta uraa. Sopivan oloinen työ löytyi vanhasta kotikaupungista, Oulusta.

Vuoden verran Oulussa asuttuaan Vääräniemelle iski asuntokuume, Kaleva kertoo. Vääräniemi oli haaveillut yhteisöllisestä asumisesta ja niinpä hän muutti marraskuussa 2022 Lipporantaan, uuteen kerrostaloon. Lipporannan yhteisöllisen asumisen kokonaisuuden hänelle oli esitellyt työkaveri.

Vääräniemi on tyytyväinen uuteen kotiinsa. Sijainti Pikisaaren ja Hietasaaren kävelyreittien vieressä viehättää, kuin myös meren läheisyys ja viereen rakentuva asuntomessualue.

Paluumuuttaja pitää Oulun sekoituksesta: luontoa ja urbaania elämää, kulttuuria, festareita – vähän sellaisia villejäkin juttuja.

Yhteisöllisessä asumisessa ihmiset ovat tärkeä juttu. Vääräniemi pohtiikin japanilaisissa ja oululaisissa olevan samanlaisia piirteitä: ihmiset vaikuttavat ensin hiljaisilta, mutta ajan myötä he alkavat jutella ja haluavat tutustua.

Lue Annakaisan koko tarina Kalevasta. Artikkeli “Kun An­na­kai­sa Vää­rä­nie­mi lähti Oulusta maail­mal­le, ei hän aikonut ikinä tulla ta­kai­sin – 72 maan kier­tä­mi­sen jälkeen ko­ti­pe­sä löytyi kui­ten­kin syn­nyin­kau­pun­gis­ta” on julkaistu Kalevassa 22.2.2023

maaliskuu 17, 2023  -
Takaisin
ylös