Liikunnallista elämää

”Tyypillinen päivä? No aamulla tietysti kouluun tai töihin, alkuillasta opiskelujuttuja, sitten kuntosalille tai harrastuksiin. Loppuilta laatuaikaa yhdessä kotona”, kertovat Anni Kirvesniemi ja Joonas Heino. Anni on valmistunut sairaanhoitajaksi ja Joonas opiskelee prosessitekniikan diplomi-insinööriksi Oulun yliopistolla. Parikymppinen nuori pari muutti maaliskuussa 2019 ensimmäiseen yhteiseen kotiinsa Oulun Lipporantaan ja on viihtynyt hyvin vuokra-asunnossaan.

Sopiva sijainti 

”Kovasti olemme tykänneet asua täällä. Sijainti ja yhteydet ovat loistavat meidän molempien kannalta – tänne pääsee sujuvasti sekä pyörällä että bussilla. Emmekä edes halunneet ihan ydinkeskustaan, vaan lähemmäs luontoa”, alun perin Seinäjoelta kotoisin oleva Anni kertoo. ”Tästä on hyvä lähteä pyörälenkille kevyen liikenteen väyliä pitkin – minä suuntaan usein merenrantaa kohti Nallikariin.”

Joonas tapaa käydä pelaamassa frisbeegolfia Meri-Toppilan DiscGolfParkissa, minne myös on helppo polkaista pyörällä. Pariskunnan harrastukset ovat muutenkin hyvin liikunnalliset: Anni treenaa ja valmentaa joukkuevoimistelua ja cheertanssia, Joonas harrastaa klassista kehonrakennusta. Niinpä he ovatkin vakiotreenaajia asukkaiden omassa kuntosalissa Lipporannan alakerrassa.

Kuntosali ahkerassa käytössä

”Tiesimme kyllä etukäteen, että täällä on oma kuntosali, mutta yllätyimme sen laajuudesta. Siellä pystyy hyvin tekemään tarvittavan salitreenin ja minä irtisanoinkin aiemman kuntosalijäsenyyteni, kun muutimme tänne Lipporantaan”, Anni naurahtaa.

Asukkaiden kuntosali saa kehuja myös Joonakselta, vaikka kovemmat voimaharjoitukset hän tekeekin muualla. ”Täällä oman taloyhtiön salissa on helppo käydä, koska se on niin mahtavan lähellä. Etenkin kesän aikana, kun olin kolmivuorotöissä, olen tykännyt käydä treenaamassa ennen iltavuoroa. Ja täällä me voimme käydä yhdessä Annin kanssa.”

Viihtyisä asuinyhteisö

Kotikatu 365 Lipporantaa yhteistiloineen pariskunta pitää mukavana asuinpaikkana, jossa on kiva tunnelma.

”Täällä voi oikein aistia hyvän yhteishengen, kaikki naapurit hymyilevät ja tervehtivät tavattaessa. Ja asukkaiden yhteinen olohuone on tosi viihtyisä – olisi vaan joskus aikaa hengailla siellä!”, Joonas toivoo.

”Sekin on kätevää, että tiloja voi varata myös omaan käyttöön.  Esimerkiksi saunatiloja olemme jo varanneet ja varmasti vierashuoneellekin tulee vielä käyttöä”, Anni uskoo. ”Hyvä täällä on elää!”

Tutustu Kotikatu-kohteisiin

Takaisin
ylös