English
Slide

Kotikatu365: uniikki asumisen ja palvelujen kokonaisuus

Kotikatu365-asumis- ja palvelukonsepti vie kaupunkiasumisen uuteen aikaan: asukas ei enää osta tai vuokraa pelkästään seiniä, vaan sujuvaa arkea ja hyvää elämää. Asumisen ja palvelujen kokonaisuus on hiottu vastaamaan modernin kaupunkilaisen tarpeita nyt ja tulevaisuudessa.

Kotikatu365-konsepti on kehitetty suomalaisten asumistutkimusten ja kansainvälisten kokemusten perusteella. Siihen on pyritty yhdistämään elementit, jotka tarjoavat puitteet hyvinvoivalle, aktiiviselle elämälle ja mukavalle yhdessäololle naapureiden kanssa.

Konsepti skaalautuu aina kohteen mukaan ja sitä kehitetään yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa.

Kotikatu365 yhdistää hyvän elämän elementit:

Modernit kodit

Kotikatu365-asuinalueelta löytyy viihtyisät kodit eri elämänvaiheisiin. Laadukkaat ja muuntautuvat tilat takaavat miellyttävän ja samalla kohtuuhintaisen elinympäristön palvelujen äärellä.

Asukkaiden yhteistilat

Kotikatu365-yhteistilojen sisustukseen ja toimintoihin panostetaan. Konseptiin kuuluu mm. asukkaiden oma kuntosali, saunaosasto, olohuone, it-työpisteet ja sekä omat leikki- ja pelitilat lapsille ja nuorille. Hotellitasoinen vierashuone sekä kokous- ja juhlatila ovat varattavissa myös asukkaiden omaan käyttöön.

Yhteiskäyttövälineet

Harvemmin tarvittavia välineitä jokaisen ei tarvitse eikä kannata omistaa itse. Esim. Kotikatu365-yhteiskäyttöauto sekä lainattavat polkupyörät ja työkalut säästävät kustannuksia ja ympäristöä.

Arkea ja hyvinvointia tukevat palvelut

Kotikatu365-lähipalvelut on suunniteltu helpottamaan asukkaiden arkea. Suosituimpia kerrostaloasujien palveluita ovat siivous, terveydenhoito-, ruoka- ja talonmiespalvelut.
Palvelutarjonta rakentuu ottaen huomioon asukkaiden eri elämäntilanteet ja -vaiheet.

Digitaalinen palveluportaali

Kotikatu365-palveluportaali on helppokäyttöinen työväline, joka yhdistää palvelut ja asukkaat. Palveluportaalin kautta voi tilata palveluita kotiin, varata yhteiskäyttötiloja omaan käyttöön ja luoda yhteisiä tapahtumia.

Liiketilat ja niiden palvelut

Kotikatu365-asuinalueelle rakennetaan liiketiloja palvelukumppaneille, jotka tarjoavat lähipalveluja asukkaille eri elämänvaiheisiin. Lapsiperheitä varten pihapiirissä on liikuntapainotteinen päiväkoti ja ikääntyneille löytyy niin kotipalveluita omaan asuntoon kuin tehostettua palveluasumistakin.

Hyvää vastinetta rahalle

  • Oman kodin jatkeena olevien yhteistilojen ansiosta asukas voi hankkia hieman pienemmän asunnon
  • Nimellisellä kuukausimaksulla asukas saa yhteistiloissa laadukkaat palvelut, kuten päivän lehdet, wifin, kuntosalin ja muita aktiviteetteja
  • Tarvittaessa asukas saa käyttöönsä välineitä, joita ei välttämättä kannata hankkia itselle
  • Arkea ja hyvinvointia tukevat palvelut on tuotu pihapiiriin, jolloin aikaa ja rahaa ei kulu matkoihin

KOTIKATU365-ARVOT

Hyvinvointi

Konseptin arvopohja nojaa vahvasti hyvinvointiin.

Aktiivinen elämä hyvinvointia tukevassa asuinympäristössä parantaa asukkaiden elämänlaatua ja työkykyä.

KOTIKATU365-ARVOT

Sukupolvien yhdessäolo

Yksinäisyys on yksi aikamme suurista ongelmista, johon konsepti vastaa omalta osaltaan.

Tavoitteena on luoda viihtyisä kolmen sukupolven asuinyhteisö, jossa kenenkään ei tarvitse olla yksin – ellei itse halua.

KOTIKATU365-ARVOT

Vastuullisuus

Kotikatu365-konseptia ja sen pohjalta toteutettavia asuinalueita kehitetään pitkäjänteisesti ja asukkaita kuunnellen.

Konsepti tarjoaa kestäviä asumisen palveluita, joista yhteistilat ovat hyvä esimerkki. Tilojen ja välineiden yhteiskäyttö asuinyhteisössä on vastuullista ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa.