Kotikatu365 Hatsalan palvelutilat valmiina

Ensimmäiset rakennukset ovat valmistuneet Kuopion Kuntolaaksoon rakennettavaan uuteen Kotikatu365-asuin- ja palvelukortteliin. Nyt valmistuneessa palvelutilakokonaisuudessa aloittaa lokakuussa toimintansa mm. Kuopion kaupungin päiväkoti. Palvelutilojen valmistuminen on ensimmäinen askel useiden vuosien mittavassa rakennushankkeessa. Health City Finland rakennuttaa Kotikatu365 Hatsalan kortteliin kaikkiaan noin kymmenen asuinkerrostaloa sekä monipuoliset 600 neliön yhteistilat asukkaille. Ensimmäiset asuintalot ja yhteistilat ovat rakenteilla ja valmistuvat ensi kesänä.

”Kuntolaaksoon syntyy lähivuosina täysin uudentyyppinen asuinalue, joka on suunniteltu tukemaan asukkaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.  Tämä vastaa hyvin nykyistä suomalaista asumisen unelmaa: kaupunkiympäristössä elävää modernia kyläyhteisöä, jossa eri-ikäisten ihmisten vuorovaikutus luo asumiseen turvallisuutta ja inhimillistä arvoa. Lisäksi korttelin lähipalvelut, kuten päiväkoti, helpottavat asukkaiden päivittäisen arjen sujumista”, kertoo Health City Finlandin toimitusjohtaja Pekka Ronkainen.

Kotikatu365 Hatsalan vastavalmistuneisiin palvelutiloihin sijoittuu Kuopion kaupungin päiväkoti sekä Norlandia Caren palveluyksikkö. Uudessa Mustinlammen päiväkodissa aloittaa lokakuussa kuusi ryhmää, jotka tarjoavat vuorohoitoa. Toiminnan käynnistyttyä on tarkoitus tehdä yhteistyötä yksiköiden kesken niin, että vanhukset ja lapset kohtaavat arjen toiminnoissa ja esimerkiksi yhteisissä tapahtumissa.

”Kotikatu365 Hatsalan aluetta on valmisteltu jo kauan ja nyt ensimmäiset asunnot ovat vihdoin rakenteilla. Palvelukortteli tulee olemaan jotain aivan uutta Kuopiossa – siellä asuminen ja yhteisöllisyys kohtaavat eli tilat ja palvelut mahdollistavat asukkaiden yhdessä oleilun ja puuhastelun. Uudenlainen alue ehkäisee myös ikäihmisten ja nuorten keskuudessa kasvavaa yksinäisyyttä. Tällaista asumista on kaivattu Kuopioon jo vuosia, ja nyt innolla seuraamme sen rakentumista ja sitä, kuinka kuopiolaiset ottavat sen omakseen”, kertoo Katri Hiltunen, asuntotoimenjohtaja Kuopion kaupungilta.

Ensimmäiset asuinkerrostalot ja yhteistilat käyttöön kesällä 2023

Kotikatu365 Hatsalan ensimmäiset asuinkerrostalot ja asukkaiden yhteistilat valmistuvat alueelle elokuussa 2023. 10-kerroksisen Asunto Oy Hatsalan Keilan yhteyteen rakennettavat yhteistilat tulevat olemaan kaikkien Kotikatu365-asukkaiden käytössä ja ne pitävät sisällään mm. kuntosalin, saunaosaston, yhteisen olohuoneen, etätyötilat ja lasten leikkihuoneen. Lisäksi tiloissa on kokous- ja juhlatila sekä vierashuone, jotka ovat varattavissa asukkaan omaan käyttöön.  Myös alueen pysäköintihalli saadaan käyttöön ensi kesänä.

Pekka Ronkaisen mukaan Hatsalan Keilan osalta hyvin sujunut asuntokauppa osoittaa, että uudenlaiselle kaupunkiasumisen mallille on kysyntää Kuopiossa – myös perheellisten keskuudessa.

”Alan myyntitilastojen mukaan Kuopiossa näyttää tapahtuneen tänä vuonna samanlainen kehitys kuin muissakin suurissa kaupungeissa Suomessa: aiemmin uusien kerrostaloasuntojen kaupoissa painopiste on ollut kaksioissa, mutta alkuvuoden aikana 3 ja 4 huonetta käsittävien huoneistojen osuus on merkittävästi lisääntynyt. Tämä viestii vahvasti Kuopion kaupungistumisesta ja ennen kaikkea siitä, että nyt perheet valitsevat kaupunkimaisen asumisen. Tällä hetkellä Kuopiossa ollaan tilastojen mukaan uusien kerrostaloasuntojen kaupassa normaalilla tasolla ja kysyntä kohdistuu laajemmin myös perheasuntoihin”, Ronkainen linjaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pekka Ronkainen, Health City Finland Oy
puh. 050-380 0050, pekka.ronkainen@healthcity.fi

Asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen, Kuopion kaupunki
puh. 044-718 5050, katri.hiltunen@kuopio.fi

lokakuu 5, 2022  -
Takaisin
ylös